Néhány "véres és finom falat" a szülinapos horrorkirálytól, Stephen Kingtől

 

380890202_10211310942565835_6684478159877394743_n.jpg

2023. szeptember 21: Stephen King 76. szülinapja ⏰

Háromból kettő könyve (akad azért egy-két gyengébb) egyszerűen letehetetlen, a borongós-szorongós és brutálisan erőszakos horror regényei mellett rengeteg lebilincselően izgalmas, valóságszagú krimit is írt. Vitathatatlanul a mai popkultúra szerves része és az egyik, ha nem a legnagyobb ma is élő alakja 🏆

A tiszteletére álljon itt néhány ajánlás a kedvenceimből:

📚 Aki kicsit hosszabb volumenű történetre áhítozik, annak merészen tudom ajánlani a Mr. Mercedes – Aki kapja, marja – Agykontroll trilógiát.

📚 Aki közepesen hosszúra vágyik, ne hagyja ki a közelmúltban megjelent rövidebb, Később című regényét.

📚 Aki pedig kevés időt tud erre szánni, válogathat ebből a három kevésbé ismert, rövid, de annál jobb történetéből:

📒 Leszoktató Rt. (megtalálható az Éjszakai műszak című könyvben) – milyen módszerekkel lehet a leghatékonyabb leszokni erről a káros szokásról… most kiderül.

📙 A légzőgyakorlat (megtalálható A remény rabjai című könyvben) – öregemberek rémtörténetekkel ijesztgetik magukat… az egyik igencsak hatásos, szinte levegőt is elfelejtünk venni.

📕 Egy jó házasság (megtalálható a Minden sötét, csillag sehol című könyvben) – mi tennél, ha a házastársadról kiderülne egy olyan szörnyű titok, amit csak a legrosszabb rémálmodban fordulhat elő… és ez a rémálom egy pillanat alatt valósággá válik.