A 10 legijesztőbb fizimiskájú férfi színész - egy kivétellel

A holywoodi férfi színészek többnyire jóképűek, izmosak, bomlanak utánuk a lányok, stb. Ugye így van? Nos, nem minden esetben. Léteznek olyan színészek, akik (bár nyilván nem tehetnek róla) egyszerűen rohadt ijesztőek. Persze ehhez sok esetben hozzátartozik, hogy a legtöbb esetben az intrikus szerepeik teszik őket még ijesztőbbekké - dehát nem véletlen kapják meg ezeket a szerepeket.

A kivétel: van egy nő, aki annyira félelmetes, hogy tiszteletbeli helyet kapott a listán.

A lista nem teljes, sorrendet állítani szinte képtelenség, de íme azoknak a színészeknek a listája, akiktől a legtöbb esetben a hideg kiráz: 

10. David Dayan Fisher 

Többnyire negatív szereplőket játszik, vérbeli "kegyetlengyilkos" ábrázatából kiindulva kegyelemre nem sok esélyünk lesz nála. Amiből ismerős lehet: A nemzet aranya, 24, A sötét lovag: Felemelkedés.david.jpg

9. Luis Guzmán

A színész, akit mindenki ismer, de nem tudja a nevét... bár mostanában, "hála" a Wednesday sorozatnak talán többen megismerték. De régen, mint a "gonoszmexikói" karaktereként volt meg a filmnézők fejében.

luisg.jpg

8. Willem Dafoe

Top színész, bőven A-kategóriás és talán az egyik legördögibb arcú színész... érdekes, hogy pont ő játszotta el egyszer Jézust. Rengeteg filmből ismerhetjük, a személyes kedvencem, mint Zöld Manó! Akik nagyon félnének tőle: A John Wick-ben és az Amerikai Pszichóban egész nyugodt karaktereket játszik.

dafoereigns.png

7. Jon Voight

Fú... ha már csak Anakondában szerepelt volna, akkor is úgy került volna be a filmtörténelem-könyvekbe, mint az egyik legaljasabb kinézetű főgonosz... nem lennék az ellensége.

jno.jpg

6. Peter Greene

A maszk főgonosza, a Ponyvaregény "erőszakos" rendőre... ördögi kinézet, ördögi karakterek...

8vzhkc17qu2piqri1dikbkchtob.jpg

5. Peter Stormare

Na ő is minden második filmben benne van, de mindenhol ijesztő. Már csak azt kell eldönteni, hogy hol a legijesztőbb - én a Fargóra szavazok.

peter_stormare_headshot.jpg

4. Justin Theroux

Na ő az, akitől tényleges kiráz a hideg. Van sötét, ördögi van benne, még akkor is, amikor nem filmben látod. Vele tényleg nem találkoznék, sehol... 

c50b296e7867117ebe0afeff88c57118.jpg

3. Nestor Serrano

A másik olyan színész, akit mindenki ismer, de a nevét nem tudják. A "latinógonosz". 

350full.jpg

2. Anne Ramsey - a tiszteletbeli a kivétel

Élt egy hölgy, akinek annyira félelmetes volt a fizimiskája, hogy nem lehetett lehagyni a listáról. Keressetek csak rá a képeire. Ha nem lenne fix első helyezettünk, biztosan ő lenne a legfélelmetesebb színész, aki valaha élt.

mv5bmjazntuwmtcynl5bml5banbnxkftztcwmji1mtq3na_v1_1.jpg

1. Tony Todd

A legfélelmetesebb fizimiskájú színész valaha. Hozzátartozik, hogy igen "kellemes" szerepeket játszik, gondoljuk csak a Végső állomás filmekre. Na mindegy, inkább fejezzük is be itt a listát, nincs kedvem mást magamra haragítani. 

tony-todd-final-destination-1546938429.jpg