Semmi más, csak 10 érdekesség Joaquin Phoenixről

2221.jpg


1. Puerto Rico fővárosában, San Juanban született, Joaquin Rafael Bottom néven.

2. Bátyja River Phoenix, akit például a harmadik Indiana Jones-ban láthattunk - ő játszotta a fiatal Indie-t a film elején. Sajnálatos módon nagyon fiatalon elhunyt, drogtúladagolásban. Joaquin jelen volt a balesetnél és kétségbeesetten próbálta megmenti bátyja életét. Az elsősegély telefonhívásának hangfelvételét megszerezte a média, és több platformon leadták. 

3. Négy testvére van, és ötük közül talán neki van a legkevésbé különleges neve. A testvérek nevei: River, Rain, Liberty és Summer. Joaquin egy időben a Leaf (levél) nevet használta, lehet ő is kicsit különlegesebbet akart :). Summer egyébként Casey Affleck felesége volt 2006-tól 2017-ig. 

4. Három éves korában részt vett egy halászaton és olyan szörnyűnek találta az állatokkal való bánásmódot, hogy azóta vegetáriánus, néhány évvel később pedig a már teljesen vegán életmódra tért át. Aktív szószóló az állatok jogaiért folytatott harcban, a Földlakók című film narrátora és a Gunda producere. 

5. Rooney Mara a felesége, nem rég született gyerekük (akit Rivernek kereszteltek el). Saját bevallása szerint ő volt az első színésznő, akire rákeresett a neten. Együtt láthatóak pl. a Mária Magdolna című filmben, ahol Jézus és Mária Magdolna szerepét játsszák el, valamint A nőben

Arriva al cinema il biopic su Maria Maddalena | Artribune

6.  A Sosem voltál itt című megosztó filmért Cannes-ban megkapta a legjobb férfi alakítás díját. 

7. Alkohol problémái miatt önkéntesen vonult elvonóra. Volt egy autóbalesete is, egy kanyarban kisodródott és felborult. Érdekesség, hogy pont a híres filmrendező, Werner Herzog talált rá és segített neki; többek között megakadályozta, hogy Joaquin az autóból szivárgó benzin mellett gyújtson rá egy cigire.

8. 2013-ban szerepelt a PETA egyik reklámfilmjében. A reklámot felkavaró tartalma miatt több helyen betiltották. Itt megtekinthető:


9. Ateista.

10. Joaquin Phoenix volt a hetedik színész, aki valamilyen formában eljátssza Joker szerepét - és ez csak a mozifilmekre vonatkozik. Eleinte visszakozott a szereptől, annak ellenére, hogy a rendező, Todd Phillips kifejezetten Phoenixre írta meg a karaktert. Első szerepe képregényhősként (+ infó: 23 kilót fogyott a szerepért) és mindenki emlékezetébe beleégett a hátborzongató alakítása. 

BESZÉLJÜK MEG: Mit gondoltok a Joker befejezéséről?

Címkék: Filmfa