A Cartoon Network-rajzfilmek 9 legínycsiklandozóbb kajája

Csak a klasszikusok: Dexter, Pindúr pandúrok, Ed, Edd és Eddy... meg a többiek. Te melyiket kóstolnád meg legszívesebben?

cartoon-network-1000x563.jpg

Remélem nektek is a jobbnál jobb rajzfilmek nézésével telt a gyerekkorotok háromnegyede. Milyen jó érzés volt leülni a TV elé… de mára már valami megváltozott. Hol vannak vajon a Cartoon Network, a Minimax és a Jetix (Fox Kids) legnagyobb klasszikusai? Szerintem sokaknak hiányoznak, így muszáj néha felemlegetnünk őket.

Jelen esetben górcső alá vesszük azokat a finomságokat, amiket a legtöbbször kívánhattunk meg a nagyszerű rajzfilmek nézése közben. Mivel képtelenség a finomságok között bármilyen rangsort kialakítani (ugye ízlések és pofonok), ezért csupán két különböző kategóriára lettek szedve: a sós és édes falatok. Illetve lesz egy harmadik is...

Sós ételek

1] Malacsült és krumpli [Boci és Pipi]

malac.png

A kultikus ebédmenü már a széria első részében, a Tanulmányi kirándulás a Csüccsle dutyiba-n megjelenik, amikor Pipi a börtönben kapott moslék helyett követeli a malacsültet és krumplit. Később a menü a totálisan elborult (jó értelemben) rajzfilm egyik fővédjegyévé vált.

2] Kuszi-papi [Dexter laboratóriuma]

dext.PNG

Kuszi Lagopagoszt Dee-Dee mutatja be Dexternek. A melegszívű, kissé együgyű behemót készíti el Dexternek a finom húsos tortillát, a Kuszi-papit – csak sajnos benne felejti a konzervdobozt… Aki újra megnézné a bonyolult receptet, a 2. évad 4. részében keresse.

3] Szendvicsek és Scooby-Snack [Scooby-Doo, merre vagy?]

super_shaggy_sandwich.png

Ha van valaki, aki nem kívánta meg Scooby és Bozont óriási szendvics költeményeit, azon már tényleg semmilyen táplálkozási szakértő nem tud segíteni. A Scooby-Snackről ez már nem feltétlen mondható el, de azért mindenképp megkóstolnánk.

4] Húsos-paradicsomos makaróni [Görcs ikrek]

gorcs.png

Mrs. Görcs kikísérletezik egy újfajta tisztítószert és családján szeretné letesztelni. Mindössze egy kis koszra van szüksége. A család bezárkózik, de egyre éhesebbek lesznek, és Wayne matrac alatt dugdosott, penészes szendvicsei is elfogynak. Mrs. Görcs pedig megfőzi az íncsiklandozó húsgolyós makarónit, hogy lecsalogassa áldozatait.

5] Steak [Tom & Jerry]

tomandjerry.jpg

Nem véletlenül kutatja rendre az összes szereplő ezt a fenséges hússzeletet. Az angolul round bone steak többször visszatér a sorozatban, de persze emellett más finomságok is megjelennek, például sajtok, sonkák és pudingok - tudnánk miből válogatni.

Édességek

6] Cukigumi [Ed, Edd és Eddy]

edddeed.png

Edék minden gondolata a Cukigumi, eredeti nevén Jawbreaker körül forog, de a Zsákutca többi lakója sem tud soha nemet mondani erre a csábító nyalánkságra. Szerintem mi sem tudnánk.

7] Cukorka [Pindúr pandúrok]

pindurok.PNG

A Cukorka mizéria című epizódban a szuperhős kislányok újból megmentik Bogárfalvát és a Bogármestert, aki cserébe megkínálja őket cukorkával. Ugyan Utónium professzor megtiltotta nekik, ők elfogadják az édességet, és durván függővé válnak.

8] Boldogszilva

5b046062df614c987dc5a6d809edc7b2.jpg

A második évad utolsó részében Zalost Doktor egész Kiesföldjét boldogtalanná akarja tenné. Sajnos Muriel is a depressziós professzor áldozata lesz, Bátor azonban rájön, hogy az asszony desszertje, a boldogszilva mindenkit újra boldoggá tehet. Érdekes, de Eustace-ra nem hatnak a boldogtalanító ágyúgolyók ☹

Édes és sós egyszerre

9] Cukorbevonatú virsli [Boci és Pipi] (Ki vette el az uvulámat?)

virsli.png

És a Jolly Joker: az egyszerre édes és sós nyalánkságot a Laposmacska legendájáról szóló részben ismerhettük meg. Miután Nagyláb ellopta a kempingezők vacsoráját, előkerültek a cukorbevonatú virsli konzervek. S ugyan konzervnyitójuk nem volt, a Laposmacska segített nekik kibontani. Fenséges lehet.

 

És ti melyiket kóstolnátok meg leginkább?

https://www.facebook.com/popkulturakert

_gifdexter.gif

Címkék: sorozat