A 10 leggyűlöletesebb rajzfilm karakter [toplista!]

22.png

Mindannyian ismerjük azokat a rajzfilm szereplőket, akiktől kiráz a hideg. Egyszerűen utáljuk őket és a vesztüket kívánjuk. Ennek számtalan oka lehet: kapzsiság, önzőség, hatalomvágy vagy csak szimplán a belső gonoszság. Ideje volt már, hogy listába szedve lássuk őket, élen a legaljasabbal. 

[Akik kimaradtak: a lista összeállítása során kifejezetten szempont volt, hogy a karakterben a jó tulajdonság egy szikrája se legyen fellelhető, így több, a listára pályázó negatív szereplő kimaradt, mint például Glen Glenn (Louie élete), vagy Hókuszpók (Hupikék Törpikék), akiknek azért voltak jó pillanatai is.]

A szereplők tettük súlyossága és jellemük viszontagságai alapján foglalják el a helyüket a toplistán.

_________________________________

10. Undi - Némó nyomában

undi.png

Undi, a csúnya, agresszív kislány. Minden díszhalra halált hoz, akit csak megkaparint - fogorvos nagybátyja pedig rendre szolgáltatja neki az áldozatokat. Mentségére szóljon, hogy mivel még gyerek, valószínűleg nincs tisztában tette súlyával - ezért kapta csak az utolsó helyet. 

9. Jervis Coltrane - Andy, a vagány

jervis.png

Andy legnagyobb ellensége (a nővére mellett). Hatalmas bűne nincs, hacsak nem tekintjük annak a folyamatos sznobizmusát, pojácaságát, és ahogy rendre le akarja csapni Lorit Andy kezéről. Behízelgő, visszataszító stílusa és ármánykodásai miatt biztos helye van a listán.

8. Skinner - L’ecsó

skinner.png

Skinner már keményebb dió. A Gusteau's új, sunyi főszakácsát egyértelműen a Hét főbűn egyike, a kapzsiság vezérli, mikor fondorlatos cselszövésekkel igyekszik elcsaklizni az éttermet tulajdonjogát a jogos örököstől. Lelki ismeret nélkül áskálódik, kétszínűsége pedig nem ismer határokat. 

7. Joe Komposztor - Verdák

komposztor.png

Villám McQueen ellenszenves riválisa. Csak a győzelem lebeg a szeme előtt és e célból bármilyen aljas trükköt képes bevetni - még ha ezzel mások testi épségét is veszélyezteti. Ugyan a Szelep Kupát megnyeri, neve örökre szégyenfolt marad a verseny dicsőségfalán. 

Innentől jönnek az igazán kemény figurák:

6. Fritz Teufel - Macskafogó 

teufel.png

A kultikus magyar rajzfilm fő gonosztevője. A “felfelé nyal, lefelé rúg” magatartás megtestesítője, gátlastalan, ördögi figura, aki mind testileg, mind lelkileg bántalmazza, nem csak ellenségeit, hanem elvtársait is. 

5. Soto - Jégkorszak

soto.png

A kegyetlen kardfogú tigris, a klán gonosz vezére, aki megparancsolja Diegónak: hozza el számukra az elveszett ember csecsemőt, hogy bosszút állhassanak a vadászokon. Szerencsére Diegónak végül helyén volt a szíve. 

4. Katz - Bátor, a gyáva kutya

katz.png

Egy macska, aki már a széria legelső részében genetikailag módosított óriáspókokkal terrorizálja a vendégeit fogadójában. Teljesen szadista jellem, bizarr szokásai (a kivégzés előtti sportversenyek) és látszólag teljesen céltalan gonoszkodása előkelő helyre repítették a listán. 

3. Robotmacska - Tom & Jerry

tomjerry.png

Már a dobogón. A mechanikus macska, akit a háziasszony Tom helyettesítésére vásárol, mikor elege lett a macska lustálkodásából. Lelke nincs, csak töretlen engedelmessége és gonosz mosolya. Most őszintén: volt olyan, akinek nem szakadt meg a szíve szegény Tom miatt, amikor világgá ment? Különösen ezért jár neki a bronz.

2. Simabőrű - Vuk

sima.png

Ezüstérmes az Ember, akihez különös fájdalmas emlékek kötődnek: megölte a szegény kisróka, Vuk családját. Egyetlen mentsége, hogy bizonyára a saját jószágai biztonságára gondolt cselekedete közben, de így sem tudtunk neki sohasem megbocsátani - megérdemelt a második hely. 

1. Szörnyella de Frász - 101 kiskutya

szornyella.png

A első helyen pedig senki más nem lehet, mint az a mániákus pszichopata, aki közel száz kiskutyát akar lemészárolni, csak hogy bundát készíthessen belőle saját magának. Legyünk őszinték: El tudunk képzelni nála alávalóbbat? Az ilyennek nincs helye a társadalomban, életfogytig börtönben a helye!

Címkék: film, Filmfa