IGEN NAP: igen vagy nem? Igen! - villámajánló

aaaabeado3urzjekmrrb21ngragoyjywrt_13vahcw8wei0zc4y_kmuyfxmbpqwwrwqznndnlhxvtrao0znt2puoeqbl3gb.jpg

A Netflix legújabb családi vígjátéka péntektől elérhető a streming szolgáltató platformján, és mondhatni rendesen belehúzott: ma már az első helyen nyitott Magyarország legnépszerűbb műsorainak Top 10-es listáján. De vajon tényleg megéri megnézni? A rövid válasz erre: igen! - de persze vannak bizonyos kitételek.

Igen nap: a szülőknek 24 órán keresztül a gyerekek bármely kérésére igent kell mondaniuk. Persze vannak bizonyos szabályok (pl. nem lehet jövőbeli kérés, 30 dollár alatt kell maradni, stb.), de ez a lényegen mit sem változtat: a gyerekek egyik ötlete sem kaphat vétót, még a legelvetemültebb sem.

A Torres-családban is egy Igen Nap veszi kezdetét, mikor az anyuka, Allison (Jennifer Garner) rájön: az utóbbi években túlságosan sokszor mondott nemet a dolgokra. A nap szépen indul, azonban az eleinte gyermeteg, vicces kívánságok egyre jobban bedurvulnak.

Yes Day' Review: It's a Family Affair - The New York Times

Bizonyára mindenki sejti, mire számíthat ezzel a filmmel. Ne is várjatok többet, aki nem szereti a zsánert, kerülje, de aki egy bugyuta, bájos vígjátékra vágyik egy fárasztó nap után/előtt, az ne keressen tovább.

Néhány kínos epizódot (ezek általában a kimondottan gyereknek szánt hülye viccek, amiket felnőtt fejjel már nehéz értékelni) leszámítva tökéletesen élvezetes a film, persze akkor a legideálisabb, ha a gyereke(i)ddel szeretnél eltölteni egy könnyű másfél órát (vagy csak simán leültetni őket a TV elé, hogy egy kis nyugtod legyen :D). Rengeteg cukiságfaktorral és sok-sok, színes folyadékkal megtöltött, aranyos film ez, sok jelenetnél valóban hangosan fel lehet nevetni. 

2021
Mafab-link: Igen Nap (Yes Day)
Rendező: Miguel Arteta
Főszereplők: Jennifer GarnerEdgar Ramírez, Jenna Ortega, Julian Lerner, Everly Carganilla

Címkék: Filmfa