5 filmes karakter, akire kérdés nélkül rábíznád az életed

5karakter_rabiznad3.png

Halálos veszély fenyeget? Gonosztevők üldöznek és nincs aki megmentsen? Bankrablók, zsarolók, gyilkosok, terroristák, összeesküvők vagy épp földönkívüliek nehezítik meg a mindennapjaidat?

Bármikor előfordulhat… de van segítség! Íme 5 filmes karakter, akik kerüljél bármilyen mély kalamajkába, garantáltan megvédenek bármiféle főgonosztól.

 

[1] Venom in: Venom

Venom - kritika

Ha ez az idegen, távoli univerzumból érkező szimbióta megfertőz, 2 dolog történhet veled:

1. vagy teljesen felemészt, és meghalsz… ez esetben elnézést kérek!

2. vagy olyan szerencsés vagy, mint Tom Hardy, és emberfeletti képességekkel, illetve teljes sérthetetlenséggel ruház fel. Ha Venom veled van, abból nagy baj nem lehet, persze csak ha jól összebarátkoztok, szorgalmasan eteted és nem tűnik fel egy másik, agresszívabb szimbióta. 

A Venom, mint film, egyszerűen tökéletes. A zseniális Zombielandet jegyző Ruben Fleischer hál’ istennek nem vette komolyra a figurát, és a Venomnak egyszerűen mesésen áll a lazaság. Ultra menő produkció, a Marvel-filmek közül talán A Hangyához hasonlítható a leginkább - az is egyedi és vagány volt, és azt is imádta mindenki. A jó hír: hamarosan jön a második rész, ahol Woody Harrelson csatlakozik főgonoszként a gárdához. Reméljük, hogy Eminem is előrukkol még egy észveszejtően jó számmal. 

 

[2] Jack Bauer in: 24

Jack Bauer | Character, Actor, & Facts | Britannica

Jack Bauer, a CTU egykori igazgatója ihlettet módon érzi meg a veszélyt, emellett tökéletes hatékonysággal gyilkolja le az ellenségeinket. Karizmatikus, bizalmat sugárzó személyisége megóv minket a kétségbeeséstől, és Bauer mindig tudja mi a következő lépés. Nincs okunk aggódni!

A 24 nem véletlenül minden idők egyik legnépszerűbb sorozata. A valós időben játszódó (egy évad 24 rész, és minden rész az adott nap egy óráját mutatja be), pörgős, több szálon futó cselekménye teljesen elvarázsolta a nézőket, és a legtöbben a mai napig epekedve várnak egy újabb folytatásra, köztük én is. Azon kevés sorozatok egyike, ahol képtelenség kiválasztani a legjobb évadot a sok közül - a másik tökéletes példa erre a Dexter.

 

[3] Dredd bíró in: Dredd (2012)

Watch Dredd | Prime Video

Mega-City One-ban, a Bostontól Washingtonig terjedő óriásvárosban járunk. A népesség az atomháború következtében a város falai közé szorult. A nyomor mindenhol felütötte a fejét és elharapódzott a bűnözés. A rendért a bírók felelnek. Közölük is kiemelkedik egy ember: Dredd bíró.

A hidegvérű igazságszolgáltató nem néz el semmiféle bűnt, korrupciót. A legnagyobb veszélyhelyzetekben is egy dolog vezérli: a küldetéstudat. S ha a küldetése az, hogy tartóztasson le/öljön meg 100-nál is több bűnözőt, ő pedig közben maradjon életben, egy másodpercig sem hezitál. A halál nem opció, garantáltan véghez viszi a feladatát, mi pedig tökéletes biztonság vagyunk mellette. 

A 2012-es filmet páratlan stílusa, illetve pörgős és felejthetetlen akciójelenetei emelik a legnagyobbak közé. A Dredd messze a kedvenc képregényből készült filmem (A Maszk mellett természetesen), és az all time top 10-es listámon is biztos helye van. A legjobb dolog, ami egy fárasztó napon történhet velem, hogy hazamegyek és megnézem a Dreddet.

 

[4] Bryan Mills in: Elrabolva-filmek

Liam Neeson's Bryan Mills fights for his family (again) in 'Tak3n' trailer  | EW.com

Mindenek előtt próbáljuk meg ne elraboltatni magunkat, de ha véletlen megtörténik a baj, mindenképp Bryan Mills-hez forduljunk - lehetőleg telefonon. Mills vadállat módjára gázol át az akadályokon, csak a cél lebeg a szeme előtt. Tökélyre fejlesztett képességi és a kommunikációs készségei pedig 100%-ig meggyőztek minket, hogy mellette a helyünk. 

Hiába a faék egyszerűségű sztori, az Elrabolva tagadhatatlanul világsiker lett és ennek legfőbb oka Liam Neeson karizmatikus alakítása. Olyan lehengerlően formálta meg a kiöregedett akcióhőst, hogy azóta minden évben kijön minimum egy, hasonló kaliberű akciófilmje. Kevés itt a hely, hogy Liam Neeson zsenialitásának adózzunk. Ami kétségtelen, hogy a karizmatikus színész minden filmet jobbá tesz. Nekem az egyik kedvenc színészem.

 

[5] Poirot in: Poirot

Ő volt Poirot: a 74 éves David Suchet-t nem biztos, hogy felismernéd az  utcán - Világsztár | Femina

A belga mesterdetektív elsőre kicsit kilóghat a listáról, mivel (vélhetően) semmiféle harci kiképzést nem kapott a karrierje során, és pisztolyt is igen ritkán fogott a kezében. Mégis, 100%-ig megbízhatunk benne. Hogy miért?

Hát elképesztő intelligenciájának köszönhetőn. Mikor működésre bírja - az ő szavaival élve - “szürke állományát”, akkor kő kövön nem marad, senki nem tud a hátunk mögé lopózni, mérget keverni az italunkba, vagy bárhogy máshogy ártani nekünk. Poirot mindig egy lépéssel a gonoszok előtt jár!

u.i.: aki kíváncsi Poirot a fizikális képességeire, annak A titokzatos Négyes vagy a Függöny - Poirot utolsó esete című regényeket érdemes elolvasnia. És persze az össze többi Agatha Christie-regényt!

Címkék: TV, Filmfa