2021 nyár - ezt a 7 filmet várjuk a legjobban!

Egytől egyig blockbusterek

focim.jpg

Igen, imádjuk a Netflixet… Igen, epekedve várjuk már a Disney+ magyarországi eljövetelét… És igen, nagyon örülünk a hazai streaming szolgáltatók megjelenésének, gondolok itt a Filmio-ra és a Cinego-ra. De legyünk őszinték magunkhoz: mi, filmimádók, elmondhatatlanul hiányoljuk a nagyvásznakat, az elsősoros nyakfájásokat, a dobhártyaszaggató hanghatásokat, és a popcorn zörgését meg a kóla szürcsölését… summa summarum, mennénk már a moziba.

Nagyon-nagyon reméljük, hogy hamarosan kinyitnak a termek, már csak azért is, mert idén nyáron különösen szenzációs felhozatal vár ránk. Ha az itt felsorolt 7 film közül mindössze egy jelenne meg, már az is nagy szó, de ha mind a 7, egy nyáron műsoron lesz… Kánaán! Mélyre kell nyúlni majd a pénztárcában.

De melyik is ez a 7 film, amit ennyire várunk?

_____________________________________

1] Halálos iramban 9 (F9)

Minden idők egyik legsikeresebb, akció franchise-ja idén is tovább bővül, úgyhogy a fanatikus rajongók végre megkapják a nekik járó adagjukat. Dwayne “The Rock” Johnson nem tér vissza, de már közhírré tétettet, hogy megtaláltak a helyére a tökéletes pótlékot: az új F9 ügyeletes húzóneve John Cena lesz.

Kérdés: mi lesz majd a jubileumi 10-ik rész címe? Alt+F10?

1.png

 ***

2] Szörnyella (Cruella)

A figura, aki a legutóbbi toplistán (10 leggyűlöletesebb rajzfilm karakter) toronymagas első helyet foglalt el, saját, élőszereplős filmet kap - megtestesítője pedig az angyali Emma Stone, aki konkrétan erre a szerepre született. A film a karakter fiatalkorát mutatja be, a 70-es évek Londonjában, mikor Szörnyella a kutyák, különösen a dalmaták bundájának megszállottjává válik - azért remélem most sem szurkolunk neki…

2.jpg

***

3] Venom: Carnage színre lép (Venom: Let There Be Carnage)

Az első rész őrületesen jól sikerült - én legalábbis imádtam. Ruben Fleischer (akit Andy Serkis vált fel a rendezői székben) hál’ istennek nem vette komolyra a figurát, és a Venomnak egyszerűen mesésen áll a lazaság. Ultra menő film és a jó hír: hamarosan itt a második rész, ahol Woody Harrelson csatlakozik a gárdához Carnage, a szimbióta-sorozatgyilkos kombó megtestesítőjeként.

Reméljük, hogy Eminem is előrukkol még egy újabb észveszejtően jó számmal. 

3.jpg

***

4] Space Jam: A New Legacy 

Ugye mindenki emlékszik a Mamlasztárok és Michael Jordan legendás, 1996-os kosármeccsére, a Marson? Biztosan! Ha a folytatás csak fele annyira lesz vicces, és bájosan röhejes, mint az első, akkor már megérte leforgatni. Így legyen!

4.jpg

***

5] Deep Water

Adrian Lyne lassan a nyolcvanat tölti, a rendezőnek A hűtlen (2002) óta nem jelent meg új filmje. Azonban úgy tűnik, hogy közel 20 évnyi szünet után az elképesztő életművel rendelkező zseni visszatér a rendezői székbe. Új filmje Deep Water címen fog futni és egy erotikus thriller lesz, a bociszemű Ana de Armassal és Ben Affleckkel a főszerepben. Ehhez a műfajhoz Lyne nagyon ért, gondoljunk csak a Végzetes vonzerőre, a Tisztességtelen ajánlatra vagy a 9 és 1/2 hétre - hogy a Lolitát (és A hűtlent) ne is említsük. 

5.jpg

***

6] Old

Mindig izgalmas, ha M. Night Shyamalan, napjaink egyik legmegosztóbb filmrendezője új produkcióval jelentkezik. Legutóbb a Széttörvével és az Üveggel nagyot robbantott, új filmje pedig egy strandon játszódik, ahol meglehetősen gyorsan telik az idő – mondhatjuk azt is, hogy aki kíváncsi, hamar megöregszik… A Super Bowl során bemutatott, félperces trailer engem megvett kilóra, biztos nem hagyom ki. 

6.jpg

***

7] Az Öngyilkos Osztag (The Suicide Squad)

Sokan szidták az első részt, külön kiemelve (vagy épp mélybe taszítva) Jared Leto Jokerét (amiről pont a napokban jelent meg egy kép, teljesen átformálták a karaktert), ám úgy néz ki, a DC nem adta fel: a Marvel-filmeken megedződött James Gunnt kérték fel a kreatív rendezésre - egy igen érdekes, kirúgásos-visszakönyörgéses sztori áll a háttérben, érdemes utána olvasni. Ami biztos: izgatottan várjuk.

7.jpg

***

További, érdekesnek tűnő megjelenések:

-The Tomorrow War; r: Chris McKay

-Végtelen (Infinite); r: Antoine Fuqua

-Benedetta; r: Paul Verhoeven

-Kampókéz (Candyman); r: Nia DaCosta

-Luca /Pixar/; r: Enrico Casarosa

-Uncharted; r: Ruben Fleischer

-Démonok között 3. (The Conjuring: The Devil Made Me Do It); r: Michael Chaves

 

Címkék: Filmfa